• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Trädgård
Buxbom klot

Buxbom klot

Buxbomshäcken, eller buxus sempervirens, är en idealisk växt för låga häckar. Buxbom klot är också känd som palmen. Vanligtvis används boxhäckar för att separera stigar med dem. I varje bostadsområde i Sverige hittar du en trädgård där buxbomshäcken är inbyggd.

Mer information om buxbomshäck (Buxus sempervirens)

Buxbomshäckens ursprung är i området kring Medelhavet. Här kan häcken nå en höjd av 6 meter. I vårt klimat kommer buxbomshäcken inte bli mer än 2 meter hög. Buxbomshäcken finns framför allt i den franska trädgården, men den passar faktiskt in i vilken trädgård som helst. Skugga tål denna häckväxt mycket bra.

Hur tät häcken är beror på hur du beskär buxbomshäcken. Den ena går för tight och fyrkantig och den andra föredrar en kurva i häcken. 

Planteringsråd

 När du planterar buxbomshäcken rekommenderar vi att du använder Pokon buxbomsjord. Denna jord är skräddarsydd efter buxboms behov. Jorden innehåller extra magnesium, vilket säkerställer en frisk häck med djupgröna blad. För en rak häck rekommenderar vi att använda en tråd som du spänner mellan två stolpar.

Så sköter du lådhäcken

För en snygg rak häck kan du spänna en tråd mellan två stolpar. Vi rekommenderar att man beskär längs tråden, men man kan också välja att beskära löst. Det är lämpligt att beskära häcken minst två gånger om året. Detta kommer att göra häcken fylligare. Den första beskärningen bör göras före årets längsta dag, som är den 21 juni. Den andra beskärningen kan göras i slutet av september. Det är bättre att inte beskära efter september på grund av eventuell nattfrost som kan skada häcken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *