• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Trädgård
Skapa höjdskillnader i din trädgård

Skapa höjdskillnader i din trädgård

Höjdskillnad i din trädgård är ett bra sätt att tillföra din trädgård dynamik. Man kan skapa höjdskillnad på olika sätt. Tänk till exempel på en upphöjd terrass eller en sittgrupp. I den här artikeln beskriver jag fyra sätt att skapa höjdskillnader i din trädgård.

sittgrupp
En sittgrop är ett av sätten att skapa höjdskillnader i din trädgård. Med en sittgrop förvandlar du bokstavligen din terrass till en grop. Detta skapar en mysig sittplats i din trädgård. Man kan välja att sätta separata bänkar i gropen, men det är också roligt att bearbeta bänkarna i stenen. Vill du också göra en sittgrop i din trädgård? Sedan finns det två saker du absolut bör tänka på. Innan du gräver, glöm inte att göra en KLIC-rapport. Detta är ett meddelande som du måste göra innan du börjar gräva med maskin. Utöver KLIC-anmälan är det också viktigt att ta hänsyn till dräneringen av ensilaget. Detta är viktigt för att förhindra att din sittgrop förvandlas till en damm efter ett tag.

Upphöjd terrass
Där du väljer en lägre altan för sittgruppen kan du också välja en upphöjd altan. Du väljer att göra din altan högre i förhållande till resten av din trädgård. Förutom att skapa dynamik i din trädgård har du även en fin överblick över din trädgård när du sitter i ditt loungeset. Du kan använda trall, men även staplingsblock till exempel för att skapa en upphöjd terrass.

Sparka
Trappor kan användas för att gå från en höjd till en annan. Du kan till exempel göra trappor för att komma in i din grop eller trappor till din upphöjda terrass. Är din trädgård redan igång? Då kan du också välja att låta en trappa gå genom din trädgård. Tänk inte direkt på en trappa som du har hemma. Detta kan också vara en väldigt platt trappa som ser till att du sakta går från högt till lågt i din trädgård.

Växter i höjd
Vill du jobba på höjden med dina växter? Du kan uppnå detta på olika sätt. Du kan tänka dig stora höga planteringskärl, men du kan också välja förhöjda bårder. Genom att använda grönska på detta sätt kan du skapa fina vyer. Du kan också skapa mysiga hörn med den. Vill du ha mer avskildhet i din trädgård? Välj sedan att fylla kantrutorna bredvid växter med ett träd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *